ONS LEVEN IN PENANG
PENANG:

In 2018 verhuisden wij van het Midden-Oosten naar het Verre Oosten. Na het nodige wikken en wegen kozen we voor Penang (Malaysia). Malaysia bestaat uit 2 grote delen (West en Oost) en daarbinnen is er een opdeling in staten (13) en federale gebieden (3). Penang is 1 van de staten en strekt zich deels uit over mainland Malaysia en deels over een eiland (waar wij wonen). Het eiland is gekend als een gemoedelijk gebied, met een etnische mix van verschillende volkeren: Etnische Malay, Indiers en Chinezen zijn de grootse bevolkingsgroepen, aangevuld met een groep expats.

Penang is vooral bekend voor het eten en Georgetown, de stad die sinds 2008 erkend werd door Unesco als historische site.

Wij wonen in The Light Collection, een compound ten zuiden van Georgetown en dichtbij de brug naar Mainland. Wat wij zo leuk vinden aan Penang is dat je wildlife hebt, maar niet in the middle of nowhere zit en dus ook kan weggaan, concertjes bijwonen (heel veel lokale bands, aangevuld met de vele wereldreizigers die hier passeren) en er ook cultureel het 1 en ander te beleven valt. Een heel leuke mix.

Penang heeft een koloniaal verleden waarvan veel bewaard bleef. Door de verschillende godsdiensten en culturen, zijn bezoeken aan Hindu tempels, moskeen, Buddha tempels, chinese tempels en kerken mogelijk. Ook de street art in Georgetown verwierf wereldfaam.