BLOG

NIEUWS

 
 

BLOG VALERIE &LUC

16/10/19

Een voordeel van een apartement met zeezicht: je ziet al eens wat rare beesten...deze morgen toen ik opstond zag ik iets lopen op 1 van de pontons voor de deur. Vlug mijn bril opgezet en het bleek een otter te zijn. En het was niet eentje, maar zeker 5 en er was duidelijk communicatie tussen hen - enfin er kwam lawaai uit:-) Cool!

Wat opzoekingswerk leert dat het gaat om de smooth-coated otter, een aziatische subfamilie van de otters zoals wij ze in Europa kennen.

gepost door: Valerie vanuit Penang

09/10/19

Wat vliegt de tijd! Het is alweer 3 weken geleden dat mijn verlof startte...ondertussen niet stil gezeten: workshop zeep maken, lipstick maken en een wood workshop achter de kiezen. Volgende week nog eens naar de wood workshop. Ik heb me ook ingeschreven voor beginner klas Hokkien. Benieuwd wat dat zal geven...

gepost door: Valerie vanuit Penang

26/09/19

Net terug van een city trip naar Melaka. Melaka is de tweede UNESCO site - naast Georgetown - in Malaysia. Ik was er vroeger (ongeveer 10 jaar geleden) verschillende keren op bezoek en veel is er niet veranderd. Naast de toeristische highlights (met bootje op de rivier, Stadthuys, A Famosa, St Paul's Church, Dutch graveyard, Jonker Street en Dutch Square) bezochten we ook het minder gekende prison museum.

Ons hotel was een reuze meevaller: ik had 2 gratis nachten door mijn frequent guest card en daar bovenop kregen we gratis ontbijt (omdat ik gold member ben) en een upgrade naar een suite. Nog nooit zo'n grote hotel kamer gehad!

En ondertussen regende het een beetje in Penang, waardoor de ergste haze nu achter de rug ligt.

gepost door: Valerie vanuit Penang

20/09/19

Ik heb geluk gehad bij aankomst: de voorbije dagen werden verscheidene vluchten naar/van Penang geschrapt door de beperkte zichtbaarheid. Vannacht regende het waardoor de zichtbaarheid merkelijk beter is. Duimen dat het zo blijft, want maandag vliegen we naar Melaka!

gepost door: Valerie vanuit Penang

18/09/19

Ondertussen in Penang gearriveerd. Bij aankomst de eerste avond, een bezoek gebracht aan Holy Guacamole, ondertussen stilaan een traditie:-).

Ik had op facebook al gezien dat de 'Indonesian haze' weer lelijk huis houdt en ik ondervind het momenteel aan den lijve - al heb ik er fysiek geen last van. De zichtbaarheid is zeer beperkt en de air pollution heeft de drempel bereikt waarop de scholen sluiten. Een dagje vrijaf dus voor de schoolgaande jeugd in Penang. Velen lopen rond met mondmaskers. Gelukkig zijn wij 2 gezonde mensen en ondervinden we geen hinder.

gepost door: Valerie vanuit Penang

09/09/19

Het einde is hier in zicht: vrijdag vertrek ik voor het weekend naar Belgie en maandag vlieg ik door naar huis. En...tromgeroffel...deze keer reizen we in Malaysia: enkele dagen Melaka staan gepland. Luc was er nog nooit en voor mij is het ongeveer 10 jaar geleden:-) Ik kijk er heel erg naar uit.

Mijn laatste weekend in de UK was heel leuk: zaterdagavond met enkele collega's uit geweest. Live band met wat drankjes...ideale avond. Zondag bezocht ik Clevedon, een klein, leuk stadje met een mooie promenade en een natuurlijk meer/zwembad dat er uitziet als een infinity pool. Bij hoogtij loopt het water in het meer/zwembad en dus is het een soort van natuurlijk open bad. Vrij toegankelijk en vemits die Engelsen ijsberen zijn, zat het zwembad vol!

gepost door: Valerie vanuit Bristol

19/08/19

Engelsen en hun rare gewoontes. Bij de lunch kopen ze bij hun sandwich steeds een zakje chips. Dat eten ze ofwel als dessert, maar de meesten leggen dat tussen hun broodje! Rare gasten.

Deze zondag was een rustige. Een wandeling gemaakt, St Mary Redcliffe kerk bezocht, M-shed museum bezocht en wat mailtjes afgewerkt.

Het bezoek aan Totnes bij Claire en Mike vorige week, was leuker, maar af en toe gewoon eens niets doen is ook altijd geestig:-)

gepost door: Valerie vanuit Bristol

10/08/19

Hoe moeilijk kan het zijn om een scherp mes (keukenmes) te kopen? Vrij moeilijk zo blijkt...

Ik verschillende kleine supermarkten waren geen messen te vinden, wat wel vreemd was vermits je wel ander - minder frequent gebruikt - keuken materiaal kon kopen (een deegrol om maar iets te noemen). Gisteren bezocht ik een grotere winkel en toen viel mijn frank...de messen waren afgebeeld op een kartonnen inruilbon. Die bon moest je dan aan de kassa afgeven waarna je het mes kreeg indien je een ID kon tonen die bewees dat je ouder dan 25 was.

Deze maatregelen zijn genomen naar aanleiding van de vele steekpartijen in Londen de laatste maanden. Wel verregaand, want vermits je in de UK verplicht bent om self scan te doen - en er dus maar 1 iemand aanwezig is om het mes te halen - ben ik dus uiteindelijk vertrokken zonder mes. Heb verdorie 10 minuten gewacht en het mes was er nog niet! Britten en iets deftig organiseren...geen match!

gepost door: Valerie vanuit Bristol

08/08/19

Gisteravond team dinner in mugshot. Speciaal concept: de steak komt blue aan op tafel en iedereen krijgt een steengrill, boter en wat steak sausjes. Bedoeling is dat je zelf je steak afbakt. Beste vlees dat ik at tot nog toe hier in de UK.

Vandaag start het balloon festival van Bristol. Festiviteit van het jaar! Helaas wordt er slecht weer voorspeld en er werd ons aangeraden om deze ochtend vroeg naar buiten te gaan kijken. Ik ben dat vergeten! Hopelijk morgen dus wel goed weer, zodat ik een ochtend wandeling kan gaan maken en een kijkje te nemen...

gepost door: Valerie vanuit Bristol

02/08/19

Het weekend staat weer voor de deur. Wat ik dit weekend zal doen, staat nog niet vast, maar volgend weekend rij ik naar Totnes voor een reunie met Mike en Claire die we kennen van Penang.

De laatste dagen help ik een Venuzualaanse collega met het in orde brengen van zijn Belgische papieren. Hij moet zich aansluiten bij de mutualiteit, maar dat blijkt geen sinecure: alles online is in de 3 landstalen, maar in Venuzuela spreken ze Spaans en Engels...

Bovendien blijkt het niet zo simpel om het systeem uit te leggen aan iemand uit Zuid-Amerika...maar we geraken er wel. Vandaag werken we het invullen van de aansluitformulieren af en dan staan we toch alweer een heel stuk verder!

Een collega van mij (die in hetzelfde hotel zit) is getrouwd met een Thaise en houdt ook van Asian food. Gisteravond aten we in een aziatisch restaurant en zoals gewoonlijk: enkel stikje:-) Toen ze mij zagen knoeien, zijn ze een vork komen brengen. Mijn skills zijn dus nog steeds niet in orde...nog een beetje oefenen.

gepost door: Valerie vanuit Bristol

27/07/19

Enkele dagen geleden werden we door de klant uitgenodigd voor een site vist aan Hinkley Point C.

Momenteel is de werf een grote bouwput waar de constructie van de nucleaire power plant aan de gang is. Met uitzondering van de concrete works is er nog niet veel te zien. Het nucleaire gedeelte komt later. Het is natuurlijk wel leuk om actie te zien, vermits onze echte eigenlijk activiteiten op site pas volgend jaar starten met het baggeren van de putten waar de landhoofden van de intake en outfall structuur in komen en het plaatsten van de structuren.

Morgen staat een fietstocht gepland met 2 andere collega's. Eigenlijk willen we vooral een sunday roast gaan doen, maar om het sportieve te combineren met het culinaire, doen we dat in een ander stadje. De rest van het team komt dan met de auto; de sportievelingen (ahum) gaan met de fiets!

gepost door: Valerie vanuit Bristol

14/07/19

Ben er heel even tussenuit geweest om in Belgie ons feestje bij te wonen ter gelegenheid van onze 20ste huwelijksverjaardag, maar nu alweer in Bristol.

Er was mooi weer voorspeld, dus wou ik een fietstochtje doen naar Bath. Online naar de mogelijkheden gezocht en gekozen voor Yobike-app waarmee je fietsen kan huren per uur/per dag.

Tussen Bristol en Bath loopt een heel leuk fietspad: de oude bedding van een spoorweg is geasfalteerd. Hier en daar zijn er nog overblijfselen van de oude spoorweg, zoals het station van Warmley waar nu een tearoom gevestigd is. Een 500m van het parcours loopt door een oude spoortunnel. Speciaal!

Voor de rest is het genieten van de natuur, de stilte, en het harde stampen (Yobike fiesten zijn vrij zware stadsfietsen).

Bath is een werelderfgoedstad bekend voor de vele Romeinse overblijfselen. Daar wil ik nog eens terug naartoe keren met de auto, zodat ik wat meer tijd heb om er rond te kuieren!

gepost door: Valerie vanuit Bristol

01/07/19

In principe is de leukste dag van de week voorbij - tenzij je de dag nadien naar huis vliegt:-)

Maar gisteren was toch echt weer de moeite: Street Art Tour, gegidst door een Francaise met een Belgisch vader en een Portugese moeder, wonende in Bristol.

Vermits Banksy uit Bristol afkomstig is, lag de klemtoon uiteraard op hem, maar er zijn echt wel andere pareltjes te zien!

Eindigen deed de tour in Stokes Croft, de aternatieve, kunstzinnige wijk van Bristol. ALs je haar niet groen gekleurd is en je geen veelkleurige Indie broek aan hebt, val je hier danig op...

gepost door: Valerie vanuit Bristol

23/06/19

Zondag is steeds de plezantste dag van de week: tijd om Bristol verder te ontdekken. Ik schreef me in voor de 'Blackbeard to Bansy the Ultimate Bristol alking Tour' en had heel veel geluk met de gids (daarmee staat of valt het toch). De tour gaf inzicht in de relatie van Bristol met slavenhandel en deed ook enkele van de meeste bekende street art werken aan. Een aanrader! Wat ik zelf het tofst vond was het werk van Ben Wilson, die van de kauwgum op de straten een kunstwerk maakte: hij schilderde er miniatuurschilderijtjes op (google it!). Ongeveer het origineelste dat ik ooit zag!

Natuurlijk kwam Blackbeard, de meest notoire piraat, uitgebreid aan bod. De gids gaf ook enkele tips om leuke bars en buurten te verkennen. Ik schreef me al in om volgende week mee te gaan met een tour die enkel focust op street art.

Op zaterdagavond vergezelde ik een collega en aten we op een boot/restaurant. Het eten was zeker niet slecht, het zicht veel beter...

Morgen weer gedaan met de pret, maar de batterijen zijn weer helemaal opgeladen!

gepost door: Valerie vanuit Bristol

20/06/19

Het weer zit hier niet echt mee. Gelukkig regende het niet zondagochtend en dus verkende ik de oude stad rond de haven met een audiogids. Er bestaan verschillende andere audiogidsen en vermits ik nu een smartphone bezit, kan ik de interessante allemaal doen.

Rond 13.30 spraken we met enkelen van het project team af om sunday roast te doen. Het regende toch maar en ik had mijn beweging voor de dag wel al achter de kiezen. Dus weeral een leuke zondag. Ik kijk al uit naar de volgende vrije dag.

Oorspronkelijk kwam ik naar Bristol om mee te helpen aan de voorbereiding van de documenten (bureauwerk dus) maar ondertussen is die planning lichtjes bijgesteld: in augustus ga ik, als supervisor, enkele dagen aan boord van het offshore schip dat op dat moment metingen voor ons uitvoert.

Om dat te kunnen doen, heb je bepaalde certificaten nodig - die ik niet heb - waardoor ik begin juli enkele dagen op cursus moet. Stevig programma: onderwater uit een helicopter leren ontsnappen ed...

gepost door: Valerie vanuit Bristol

11/06/19

Tijdens mijn vrije dag op zondag, bracht ik een bezoek aan Clifton Village. Zeker de moeite waard: veel Victoriaanse en Georgoaanse architectuur, hip en trendy, leuke eettentjes en winkeltjes. Vlakbij overspant de suspension bridge - ontworpen door Brunel - de Avon Gorge. Informatie is voorradig in het nabijgelegen visitor centre en er is ook een gidsbeurt. Ik was van plan de tour mee te doen, maar een half uur voor de start begon het te regenen, dus daar zag ik van af (op de o do list voor 1 van de volgende weken). Er is een grot in Clifton Observatory met een prachtig zicht op de brug en de onderliggende vallei. Een bezoek is de moeite waard, maar je mag niet te groot en/of te dik zijn om de trappen er naartoe te betreden:-)

ingang naar de grot.

smalle trapjes!.

Ondertussen logeer ik niet langer in Regency Bristol Hotel in Clifton, maar in Radison. Nieuwe buurt om te ontdekken!

gepost door: Valerie vanuit Bristol

07/06/19

Ondertussen aan een nieuwe werf gestart in Bristol (UK). Mooie, hippe stad! Nog nooit zoveel keuze voor vegans gezien: in de supermarkten staan er rekken vol ready made meals voor vegans en alle restaurants hebben een deel vegan op de kaart.

Bij aankomst was een hotel vinden redelijk problematisch omdat de Spice Girls maandag naar Bristol komen optreden en de meeste hotels vol lagen. Daardoor moest ik even uitwijken naar een hotel in Clifton, de chique buurt van Bristol. Vanaf dinsdag check ik hier uit en verhuis ik naar een ander hotel. De gastvrouw hier was zo vriendelijk mij wat tips te geven om zaken te bezoeken. Ik heb het geluk dat de zon steeds schijnt als ik gedaan heb met werken en daardoor steeds nog een wandeling kon doen.

Cabot tower is een toren op Brandon hill, vlakbij. Je kan de toren beklimmen, waarna je 360 graden view op Bristol hebt. Mooi uitzicht!

De te beklimmen toren.

De view!.

gepost door: Valerie vanuit Bristol

15/05/19

Raar weer de laatste dagen. 's Morgens stralende zon en vanaf de middag neemt de bewolking toe en volgen er (soms hevige) plensbuien. Gisterochtend deed ik een ritje met de fiets en poetste de ramen - omdat ik dacht dat het weer wel goed zou blijven. Ik was nog maar net klaar of het begon te gieten...En deze ochtend van hetzelfde laken een broek: stralende zon, dus ik te voet naar Tesco (kleurpotloden gaan kopen) en net toen ik binnen was, startte de zondvloed!

gepost door: Valerie vanuit Penang

13/05/19

Stemmen in het buitenland...nog steeds geen stembrief te bespeuren! Via een facebook groep voor Belgen in het buitenland, weet ik wel al dat je enkel geldig kan stemmen met een rood potlood. Ik zal dus nog moeten gaan shoppen want kleurpotloden heb ik niet in huis:-(

Vandaag is het voor het eerst sinds een hele week een volledige dag zonnig (en ik kon bijgevolg enkele uren naar het zwembad). Het regenseizoen is duidelijk gestart: elke dag regen en veelal veel bewolking. Maar dus niet vandaag: nog geen druppel gezien. Het zal voor vanavond zijn. Ideaal wandel weer - dat wel. Al moet je dan wel het geluk hebben om tussen 2 buien door te wandelen. Is me al meermaals gelukt deze week.

gepost door: Valerie vanuit Penang

03/05/19

Wij stemmen dit jaar - voor het eerst - via de post. Andere jaren maakten we, al of niet samen, de reis naar de ambassade, maar "even" naar KL rijden is al gauw een enkele reis van 6 uur. Vragen die bij ons opborrelden: stemming is geheim en verplicht. Hoe checken ze of wij al of niet stemmen EN hoe blijft de stemming geheim? Wij gaan er nl van uit dat de stembrieven naar de ambassade in Malaysie terug gestuurd worden en zoveel Belgen wonen er niet in Penang...Vandaag een mailtje: de brieven kunnen ten vroegste op 6 mei bij ons in de brievenbus zitten en moeten naar Belgie opgestuurd worden. Hoe er geheckt wordt of we al of niet stemmen en hoe het zit met die geheimhouding, blijft een vraagteken...wordt ongetwijfeld vervolgd!

gepost door: Valerie vanuit Penang

28/04/19

Zaterdagmiddag organiseerde M(alaysian) G(erman) S(ociety) een wandeling in Georgetown gerelateerd aan de Duitse inbreng in Penang. De gids kenden we al - we vervoegden reeds verschilldende gidsbeurten bij hem - maar deze tour viel een beetje tegen. Nadien aten we nog een stuk taart in China house. We komen daar vaak om naar optredens te kijken, maar namen nog nooit de tijd om de gallery te bezoeken of een stuk taart te eten. Dit cafe heeft de grootste taarten keuze en loopt door van Beach Street tot aan Victoria street - een 100 tal meter! Aan de ene zijde is er dus China House waar je taart kan eten en aan de andere zijde The Canteen by China House waar er veel optredens zijn. 's Avonds reden we nog naar Gusto Cafe om Acidic Bunch aan het werk te zien. De dag voordien traden ze op in ... China House, maar omdat we de week voordien hen daar al zagen wilden we eens iets anders doen. We waren niet alleen, want verschillende andere volgers hadden precies hetzelfde plan. Veel bekende gezichten dus!

gepost door: Valerie vanuit Penang

26/04/19

Penang herbergt verschillende hidden bars. Omdat de vrienden de volgende weekends zeker niet in Penang zijn, wilden we nog iets samen doen voordat de eerste vertrok. Het werd dus een hidden bars kroegentocht. We spraken af aan "Secret door Bistro", maar die bleek gesloten. Mike had een map voorbereidt met de wandelroute, dus begaven we ons naar bar nummer 2: "Out of nowhere". Je bezit het adres zodat je zeker weet dat je op de goede locatie bent. Hidden bars zijn ofwel volledig onzichtbaar vanaf de buitenkant OF je ziet dat er iets is, maar de deur gaat niet open op de normale manier. Bar 2 was leuk: op zoek naar het adres, vonden we niet het juiste huisnummer. Dichtbij was er een ijssalon waar we de weg vroegen. Bleek dat we op de juiste locatie waren! We moesten de toegang in het pand zoeken...heel tof.

De bar zit in de frigo!

We vervolgden onze weg naar 63, Jalan Magazine. Zo ziet het er van buiten uit:

En dit is de binnenkant:

Sommige van de bars zijn zeer populair in de weekends, maar vermits het nog geen weekend was, hadden wij alle plaats van de wereld...

We trokken verder naar "The Bund". Hier zie je aan de buitenzijde duidelijk dat er iets wordt uitgebaat. Kunst is dus de ingang te vinden/of het raadsel op te lossen om de deur open te krijgen. "12 senses" was de volgende op de lijst, maar die bleek gesloten en dus vervolgden we onze weg naar de laatste locatie voor de avond: "Le Cafe". Het juiste huisnummer bleek niet te vinden, dus riepen we de hulplijn in van de barman van 1 van de cafe's. Bleek dat de hidden bar IN zijn cafe was. Een achterdeurtje door en wat gangetjes doorlopen en inderdaad...een kleine achterplaats waar je pins moest kopen die dan ingeruild moesten worden naar cocktails. Geen van ons is een cocktail liefhebber, dus nuttigden we ons laatste drankje in "Barfly", het cafe er naast. Lucky us: blijkbaar serveren ze hier "the cheapest beer in town".

Kortom: een aanrader; een leuke activiteit om met bezoekers te doen! En vermits we nog niet alle bars deden, kunnen we een volgende keer verder doen:-)

gepost door: Valerie vanuit Penang

23/04/19

Vandaag voor de eerste keer naar de tandarts in Penang. Een opgave, want naar welke tandarts ga je...wat rondvragen, facebook groepen afschuimen om tips en advies te winnen en uiteindelijk bij een Chinese tandartspraktijk terecht gekomen. Nog nooit zo goedkoop buiten geraakt! En geen gaatjes gevonden...tandarts is goedgekeurd:-) Tot volgend jaar.

gepost door: Valerie vanuit Penang

21/04/19

Weer een heel druk weekend gehad...Weekend begon al op donderdagavond, met een bezoek aan That little winebar. Vrijdag naar de Soulrollers in Talk Talk en zaterdag Internations bijwonen.

Internations is een expat vereniging. We proberen er steeds naartoe te gaan, want het is de ideale gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen. Voor het eerst Vlamingen ontmoet! Er was al contact met Belgen, maar het waren altijd Walen. Nu dus Peter en Yvette leren kennen. Al 35 jaar weg uit Belgie (in Australie gewoond) en nu dus op pensioen in Penang. De bijeenskomst werd opnieuw gehouden in een locatie waar we nog nooit eerder kwamen: Cubo Park. Mooie setting! Leegstaande panden werden grotendeels gestript en er werden verschillende containers tussen de gebouwen geplaatst. Wij zaten in Cafe Neighbourhood: aan de buitengevel stukken van ooltimes en een klein vliegtuigje:-) Binnen: kale muren met graffiti en sfeervolle verlichting. Naast enkele foodcourts, zijn er enkele winkeltjes.

Optreden tijdens Internations

Na Internations zakten we toch nog (we dachten eens een weekend over te slaan) af naar het optreden van Acidic Bunch...

gepost door: Valerie vanuit Penang

19/04/19

De positieve kanten van lang verlof: veel tijd om nieuwigheden te leren op gitaar. Het nadeel: vingertoppen van steen:-) Maar ik heb echt wel al serieuze vorderingen gemaakt. Dagelijks 20-30 minuten oefenen want een natuur talent ben ik geenszins, maar dat mag de pret niet bederven.

De week is trouwens alweer voorbij gevlogen. Vandaag hebben we een partijtje tennis gespeeld - was ook alweer even geleden. Wel in de late middag want anders is het veel te warm. Momenteel ligt het tennisveld enkel 's morgens zeer vroeg in de schaduw; de rest van de dag: volle zon en dus veel te warm om te spelen. Tegen de avond koelt het al wat af en vanaf 18u ligt de helft van het plein al in de schaduw. En nu vlug een douche en naar Talk Talk voor een optreden van de Soulrollers.

gepost door: Valerie vanuit Penang

12/04/19

Leuke bijkomstigheid in Malaysia: ze weten hier nu al wanneer de ramadan start:-) Dat was in de UAE wel even anders! Je zult hier trouwens ook veel minder merken dat de ramadan aan de gang is.

En alweer feest: vanaf morgen beginnen de festiviteiten oor Songkran. Dat is het Thais Nieuwjaar (en bij uitbreiding andere Boedhistische landen). Geen national holiday, maar vermits we zo dicht bij de grens zitten, kun je op verschillende plaatsen meevieren. Dit weekend is het ook weer streetfood festival - zeker een bezoekje waard. Er is weer veel te doen in town!

gepost door: Valerie vanuit Penang

20/03/19

Eindelijk eens een bezoek gebracht aan Penang Botanic Garden. Overal wordt je gewaarschuwd voor de "lokale meeuwen" (mensen die aan de Belgische kust wonen, weten waarover ik het heb).

En inderdaad: aan de ingang staan ze je gewoon op te wachten:-)

Verder in het park waren ze niet zo ostentatief aanwezig. Vanuit het park vertrekt een wandelpad naar Penang Hill: Monkey Trail. Veel apen onderweg dus...Groot zijn ze niet, maar ik zou niet graag een aggressief exemplaar tegenkomen! Ze zijn mensen gewoon (dus niet schuw) en je wordt aangemaand eten goed te verbergen (ze zijn niet dom!) en je bezittingen goed in de gaten te houden (ze stelen handtassen).

Penang Botanic Garden is een oase van rust. Heel mooi uitzicht/landschap, goed onderhouden EN gratis. Ik zou er niet speciaal voor omrijden, maar als je daar in de buurt bent, is het zeker een bezoekje waard.

gepost door: Valerie vanuit Penang

17/03/19

Alweer onze laatste dag samen in Penang, maar we hebben er een leuk einde aan kunnen breien en eindigden zoals we gestart zijn: optreden van Acidic Bunch in China House op zaterdagavond. Deze ochtend brachten we een bezoekje aan de pop-up markt in Hin Bus Depot - altijd leuk. Luc vliegt vanavond terug naar Belgie, maar ik blijf hier nog een weekje, al ben ik nu mijn partner in crime kwijt:-(

gepost door: Valerie vanuit Penang

15/03/19

Nog eens een kookles gedaan. Altijd leuk om wat nieuwe recepten te hebben en deze keer op het menu: groene Thaise curry en pad Thai. Enkele van de ingredienten waren mij volledig onbekend, maar dit recept wordt een blijvertje. Heerlijk! Ook het nagerecht (mango sticky rice) mocht er zijn...

gepost door: Valerie vanuit Penang

13/03/19

Het was dringend tijd om de website te reviseren. Check. Nog niet alles is in orde, maar dat komt nog wel. Hoogtepunt van het afgelopen weekend: lunch in de Blue Mansion. Enkele maanden geleden (op 2 januari), woonden we een rondleiding bij. Toen dachten we dat lunchen in Indigo (het restaurant) wel een goed idee leek. Toen ik het aan de bende voorstelde, waren ze zeer enthousiast: Claire en Mike gaan regelmatig. Dus boekten we een tafeltje. Zeker de moeite waard: mooie setting en helemaal niet duur! Na de lunch kuierden we naar deYosakoi parade. Dat is een jaarlijke optocht met traditionele Japanse dansen. Niet direct de moeite, want de parade startte eigenlijk pas uren later...Dan maar naar het Eastern and Oriental Hotel voor een drankje. Dit hotel behoort tot het heritage gedeelte van Penang en mag gerekend worden bij de duurdere klasse. Ze hebben zelfs gepersonaliseerde bierkaartjes. We hebben er enkele gevraagd voor onze eigen bar!

Zondagmiddag volgde ik een introductie workshop Kalingo, zeg maar een duimpiano. Probleem: je hebt vinger nagels nodig (aan je duim) om dit pijnloos te spelen...maar wel interessant en leuk. Vermits ik nu mijn eigen kalingo heb, kan ik zelf op onderzoek gaan en trainer om meer songs te kunnen spelen.

gepost door: Valerie vanuit Penang

08/03/19

De tijd gaat hier veel te snel! Al eens naar Acidic Bunch geweest (vanavond opnieuw) en ook de Soul Rollers aan het werk gezien, mijn eerste les Bahasa Malay achter de kiezen (en dus les moeten leren), een chinees banket bijgewoond en naar de get together van Internations geweest. Tussen de soep en de patatten ook bijna elke dag gesport en gitaar geoefend. Bezige bij!

Morgen gaan we met de bende van Penang lunchen in de blue mansion en zondag volg ik een workshop Kalinga (benieuwd!) waarna we de festiviteiten bijwonen voor Saint Patricksday in Healy Macs, met een optreden van de Dramband.

gepost door: Valerie vanuit Penang

02/03/19

Terug thuis:-) En nog mooi op tijd: juist voordat Luc jarig is.

Gisteravond zijn we iets gaan eten met "de bende van Penang" zoals ons Whatsapp groepje heet.

Starten in Love Lane voor de apero en daarna naar Holy Guacomole om iets te eten. En zoals gewoonlijk is er live muziek. Perfect begin van mijn verlof.

Claire wist dat het Lucs verjaardag was, dus een "happy birthday" kon niet ontbreken, evenmin als de birthday cake:-)

En vandaag: eerst iets gaan eten, dan naar Internations en daarna naar Acidic Bunch:-)

Hoewel ik nog niet weet wanneer ik terug aan de slag moet, weet ik nu al dat het verlof te kort zal zijn!.

gepost door: Valerie vanuit Penang

19/02/19

Deze ochtend trof ik onderstaande signalisatie aan voor het toilet dat ik steeds gebruik.

Nu moet je weten dat onze burelen bestaan uit 4 appartementen: eentje is ingericht als keuken en de andere 3 dienen als bureel. Elk appartement heeft 2 toiletten en ik zit alleen in de flat waar mijn kantoor zich bevindt.

Ik had al wel gemerkt dat het een gaan en komen was van de lokalen in "mijn" flat: je kan er ongestoord bellen, niemand ziet het als je hier een uurtje komt zitten niksen en ook beide toiletten bleken erg in trek...

Ik was dus behoorlijk in "mijn gat gebeten" dat die Egyptenaren besloten hadden dat ik in "mijn" appartement niet meer naar mijn toilet kon gaan, en gebruikte het toilet dus met opzet in de hoop de dader te vinden die het bord er had gehangen. Ik hoopte dat er een opmerking zou komen en dan zou ik hen wel even uitleggen wat ik er van dacht...

Wat blijkt nu...zij zien dit bord als een teken dat dit ...het vrouwentoilet is! Geen wonder dat het verkeer hier een ramp is:-).

gepost door: Valerie vanuit Alexandria

16/02/19

Op 14/03 opent Ikea in Penang. Niet op het eiland, maar op het vasteland.

Het is al maanden een hot topic: iedereen kijkt er naar uit. Sinds enkele dagen, kun je online de countdown tot de opening volgen, en er bestaan verschillende filmpjes waarop te zien is hoe het er allemaal zal uitzien (zoals elke andere Ikea...).

Voor vele Penangites is het een reden om eens van het eiland af te komen. Ik denk dat het geen goed idee is om de eerste maanden te gaan...je zal over de koppen kunnen lopen. Leuk weetje: de manager is een...Belg.

gepost door: Valerie vanuit Alexandria

11/02/19

De veiligheidsmaatregelen zijn enkel maar strenger geworden sinds mijn aankomst, maar toch kregen we gisteren de toestemming om een bezoek te brengen aan Alexandria National Museum.

Het leek wel een schoolreis: met de minibus reden we met 5 expats naar het museum.

Heel groot is het museum niet, maar het gebouw is in goede staat (verwonderlijk hier) en de collectie is uitgestald over 3 verdiepingen.

De mooiste verdieping is diegene die handelt over het oude Egypte. Er staat ook een graftombe en er is een mummie te zien. Niet dat je naar Alexandria moet reizen om dit museum te zien, maar als je hier toch bent, is het zeker een bezoekje waard.

gepost door: Valerie vanuit Alexandria

02/02/19

Door de veiligheidssituatie hier in Egypte, is er op site een security team aanwezig. Voor elke verplaatsing die afwijkt van office/site transport moeten die geinformeerd worden en zo nodig, begeleiden ze ons.

Ook 's nachts is er op bureel permanentie. Ze sluiten 's avonds de deur van het kantoor, houden een oogje in het zeil en zijn aanwezig in case of emergency.

Het is de bedoeling dat ze 's ochtends, rond 6u30 de deur van het kantoor ook openen, maar dat vind de man van wacht beneden zijn stand: hij is tenslotte security advisor. Zijn oplossing: hij gaf de coffeeboy, die normaal maar om 7.30 start, de opdracht om een uur vroeger te komen. Op die manier was de deur open en moest hij niet rechtstaan! We zijn er achter gekomen omdat de coffeeboy opeens overuren had en wij maar niet begrepen waarom hij hier al om 6.30 was.

Na het nodige speur-en vertaal werk werd het duidelijk en werd de scheve situatie recht gezet. Egyptenaren en werk ethiek...ik zal het nooit snappen...

gepost door: Valerie vanuit Alexandria

30/01/19

Gisteren bereikte ons het nieuws dat er een werknemer van een bagger bedrijf gestorven was terwijl hij aan het werk was in Zeebrugge.

Even paniek...was het iemand van "ons"? Later wisten we uit te vissen dat het een werknemer van de concurrentie was, maar blijft een spijtige zaak natuurlijk.

Het drukt je wel weer even op de feiten dat een ongeluk vlug gebeurd is aan boord. Ik zit zelf tegenwoordig wel meestal op kantoor, maar toch...

gepost door: Valerie vanuit Alexandria

23/01/19

Vanaf morgen starten we vanaf de 5de verdieping. We stappen dus al 12 verdiepingen omhoog!

Gisteren zijn we nog even in de bar blijven plakken: klein feestje gedaan voor mijn verjaardag. Zelfs een taartje en een fles schuimwijn gekregen van het hotel:-)

De omzet van de bar is zo goed als volledig op onze rekening: veel toeristen laten Egypte links liggen en dat voelen ze hier.

Deze ochtend opstaan was minder leuk - het was een korte nacht:-) En vanavond zal vroeg onder de wol kruipen er niet bij zijn, want we gaan eten naar het favoriete Grieks restaurant.

gepost door: Valerie vanuit Alexandria

14/01/19

Een nieuw jaar moet beginnen met goede voornemens. Op het kantoor waren er enkele mensen die "meer bewegen" als goed voornemen hadden, daarom zijn we gestart met de January challenge.

Het kantoor ligt op de 17de verdieping. Bedoeling is om over een maand vanaf het gelijkvloers de trap te nemen en niet halfdood boven aan te komen.

Ik heb dus een schema opgesteld om gradueel het aantal te lopen verdiepingen op te drijven.

We zitten momenteel bijna halfweg: starten opverdieping 9. Benieuwd of we ons doel halen:-)

gepost door: Valerie vanuit Alexandria

10/01/19

De koning van Maleisie nam enkele dagen geleden ontslag.

Dit is zeer ongewoon (nog nooit eerder voorgevallen). Zoals in Belgie heeft de koning eigenlijk geen macht; het is een ceremoniele functie, maar eentje met veel gezag. Bovendien hangt er een feestdag vast aan de functie: op de verjaardag van de koning krijgen de Malei een vrije dag.

Wie koning wordt is wel helemaal anders geregeld dan in de andere landen: Maleisie heeft 9 sultans (in totaal zijn er 13 staten) en elke 5 jaar wordt 1 van die 9 aangeduid als koning. De volgorde ligt vast, dus moeilijk is het niet.

Maar nu nam de koning (Muhammad V uit Kelatan) plots ontslag...en dat was dus nieuw. Er wordt gefluisterd dat hij met een Russisch fotomodel zou getrouwd zijn, maar officieel wordt dit niet bevestigd.

Op 24/01 kiezen de 9 sultans een nieuwe koning. De eerste in lijn (volgens het rotatie schema) is de hoogbejaarde monarch uit Pahang. Er wordt verwacht dat hij zal vragen hem niet te kiezen (wegens zijn leeftijd). Het wordt dus spannend...

gepost door: Valerie vanuit Alexandria

09/01/19

Ik ben ondertussen veilig en wel gearriveerd in Alexandria.

Deze middag was er opschudding: de bomsquat was aan het werk naast ons kantoor. Ons kantoor ligt naast een klein pleintje. Op dat pleintje stond een verdachte kartonnen doos die ze tot ontploffing hebben gebracht.

Aan de andere kant van het plein: petrol station en een opslagplaats voor gasflessen. Indien er dus effectief een bom lag, zou het wel problematisch geweest zijn.

Heel benieuwd of het een bom was, of een voorzorgsmaatregel.

gepost door: Valerie vanuit Alexandria

06/01/19

Het laatste weekend in Penang: maandag weer richting Alexandria.

We hebben er nog een leuk weekend van gemaakt: vrijdagavond een stapje gezet in Love Lane, waar we Raggi aan het werk zagen (stond nog op mijn lijstje) en Super Cumbia (momenteel de hipste reizende band in town).

Op zaterdag stond een lunch in de wine shop op het programma en vandaag wandelden we naar Queensbay Mall en lagen we aan het zwembad.

Vrijdagmiddag volgde ik gitaarles, waardoor ik een uur meer tokkelde dan gewoonlijk, waardoor mijn vingers nog meer pijn doen:-). Mijn gitaar meenemen naar Egypte blijkt een moeilijke bedoening, dus heb ik in de muziekwinkel een oefen hals gekocht, waarmee je de akkoorden kan instuderen. Oefenen, oefenen, oefenen...

gepost door: Valerie vanuit Penang

03/01/19

Seraphina organiseerde een uitstap naar Yi Bin, een tea house waar we een lunch aten.

De organisatie verliep via Internations en we waren in totaal met 9 personen. Weerom een plaats waar wij nooit op onszelf binnen zouden stappen. Aan de buitenkant kan je zelfs niet zien dat je er kan eten. Maar wel zeer authentiek; een huis met een geschiedenis.

Verschillende gerechten werden geserveerd en je neemt wat je graag lust EN enkel thee bij het eten...het is tenslotte een teahouse:-)

Na de lunch sprongen we nog even binnen in Jawi Peranakan Mansion, een hotel rechtover het teahouse. Zeer mooie inrichting. Niet ver daarvan is er ook een klein museum en alles was dan ook nog zeer dichtbij de shop waar wij ons brood halen.

Een gevulde middag.

gepost door: Valerie vanuit Penang

02/01/19

Tijd voor een streepje cultuur. We brachten een bezoek aan de blue mansion.

George Town behield nog heel wat van de oorspronkelijke gebouwen, maar dit schijnt de best gerestaureerde te zijn en het moet gezegd: het is heel mooi.

Bovendien hadden we het geluk een goede gids te hebben, wat het altijd dat beetje extra geeft.

gepost door: Valerie vanuit Penang

01/01/19

Laatste Acidic Bunch concert voor 2018 en ook het eerste van dit jaar!.

Een groepsfoto stond nog op ons verlanglijstje en zo gebeurde het ook: de band (zonder Aaron) en wij met nog een paar andere fans.

gepost door: Valerie vanuit Penang

LINK naar oudere posts